HGI afholder foredrag med Daniel Rye - udsat til 4. november.....

Dansk freelance fotograf der blev holdt som gidsel hos islamisk stat i 398 dage.....


 Onsdag den 4. november 2020 kl. 18.00 - 21.00

Foredraget afholdes i samarbejde med Sparekassen Vendsyssel Fonden i Ulsted.
Foredraget afholdes i samarbejde med Sparekassens Vendsyssel Fond, Ulsted (Hovedsponsor)

Program: 

kl. 18.00 Foredraget starter
kl. 19.15 Pause - der serveres sandwich
Her er der mulighed for at købe Daniel Rye's bog "Ser du Månen Daniel", og Daniel signerer den gerne 
kl. 19.45 Foredraget fortsætter 
kl. 21.00 - Tak for i aften

Lidt om foredraget:
Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med grusomme detaljer, hvorved han giver et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut.

Daniel Rye er en dansk freelancefotograf, der under en reportagetur i Syrien med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum, løslades Daniel Rye d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler, Daniels medfanger, én efter én, heriblandt amerikaneren James Foley. Jamen Foley blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse af IS – en video der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.
Hou Gymnastik og Idrætsforening | Skippervej 40 | 9370 Hals | Mail: hgi9370@gmail.com